Ολγα Αζιλαζιάν

Συνιδρύτρια FPower


Μένω και εργάζομαι στην Αθήνα. Παράλληλα, είμαι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του TEDx Academy (τα τελευταία αρκετά χρόνια), καθώς επίσης σπουδάζω στο ΟΠΑ International MBA. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, αναζητώντας μια «πηγή έμπνευσης» στο πανεπιστήμιο που δεν βρέθηκε. Γι' αυτό και δημιουργήθηκε το FPower (Female Power).


Δεν είχα συνειδητοποιήσει βέβαια ότι στα 22 μου ο “πρωταρχικός σπόρος” ξεκίνησε στην πρώτη μου δουλειά, που έτυχε να είναι στο IT Industry και με βοήθησε να παρατηρήσω κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες εργαζόμενους. Απ’ τη στιγμή εκείνη γνώριζα πάντα δυνατές γυναίκες, role models για εμένα και μέντορες σε όλες τις πτυχές της ζωής μου. Ο θαυμασμός μου και η «υποσυνείδητη» μίμηση με βοήθησε να βρω τον δικό μου δρόμο (ή να βρω τον τρόπο που μπορώ να φτιάξω τον δρόμο μου).

Μαρία Αρναουτάκη

Συνιδρύτρια FPower


Μεγάλωσα στην Κρήτη, σπούδασα στην Αθήνα και έκανα πρώτα μου βήματα στον χώρο του IT, μέσα από το startup οικοσύστημα και συγκεκριμένα τη nannuka.com: μια από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα ιδρυμένη αποκλειστικά από γυναίκες.


Αυτή τη στιγμή, μένω και εργάζομαι στο Λονδίνο. Mέσα από την προσωπική μου εμπειρία, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό θα ήταν να έχω περισσότερες ευκαιρίες για υποστήριξη, καθοδήγηση και εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν την επαγγελματική μου πορεία, τις δυνατότητες και τις επιλογές μου. Μέσα από το FPower προσδοκώ να γίνει αυτό πραγματικότητα για όσο το δυνατόν περισσότερες νέες γυναίκες στην Ελλάδα.

Ροσάννα Μόρτογλου

Συνιδρύτρια FPower


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασα International Business & European Affairs στο DEREE, The American College of Greece, καθώς και Διδασκαλία Χορού στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η ζωή με βρίσκει στη Νέα Υόρκη όπου δουλεύω από όταν τελείωσα τις σπουδές μου το 2015.


Μεγαλώνοντας έλαβα υποστήριξη από γυναίκες-είδωλα στο περιβάλλον μου που πίστεψαν σε μένα, μου έδωσαν την έμπνευση να θέτω και να κατακτάω μεγάλους στόχους, και μου έδειξαν ότι τα πάντα είναι δυνατά. Πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη που κρύβει μέσα της μία κοινότητα ανθρώπων που θέλει να κάνει τον κόσμο καλύτερο και στη μαγευτική διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, ή κουλτούρας.